Anteliaisuus pelastaa ahneudelta. Ahneus puolestaan liitetään itsekkääseen luonteeseen. Ahne ihminen haluaa itselleen enemmän, ottaa toisenkin osan eikä luovu omastaan. Ahne on kiittämätön siitä mitä saa, koska haluaa aina enemmän.  Ahne on tyytymätön nykyiseen ja mikään ei riitä.

Anteliaisuus pelastaa ahneudelta.

Kukaan ei varmasti halua olla ahne ihminen. Ainakin, jos haluaa olla tyytyväinen elämäänsä. Olen itse työstänyt tyytymistä siihen, mitä minulla on. Uskon nimittäin vakaasti, että se lisää onnellisuutta. Ahneudesta luopuminen ei ole helppoa, mutta mahdollista kyllä. Resepti on varsin yksinkertainen: Kiitollisuus auttaa alkuun ja anteliaisuus vie vielä pidemmälle. Kun antaa omastaan, luopuu ruokkimasta ahneutta. Eikä ahneus pääse näin kasvamaan vaan päinvastoin se kutistuu pienemmäksi ääneksi sisälläsi. Ehkä se jonain päivänä katoaa kokonaan.

Myyntituotoista 10 % hyväntekeväisyyteen

Olen aina ajatellut, että olisi hienoa tehdä hyvää yritystoiminnan kautta. Nyt minulla on siihen mahdollisuus, joten olen päättänyt lahjoittaa kaikista myyntituotoista kuukausittain 10 % hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi olen valinnut Fida International -järjestön. Fidaan päädyin, koska sen arvomaailma on lähellä omaani:

”Jokainen ihminen on mittaamattoman arvokas. Työmme keskipisteessä ovat ne ihmiset, joilla ei ole mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään. Unelmamme on maailma, jossa jokainen lapsi saisi kurottaa kohti unelmiaan, riippumatta syntypaikasta, perhetaustasta, ihonväristä tai uskonnosta.”  Fida International

Fida tekee lähetys- ja kehitysyhteistyötä sekä auttaa katastrofeissa ja kriiseissä. Fida tekee korvaamatonta työtä maailman lasten puolesta organisoimalla kummeja köyhien maiden lapsille.